Aanbieding!

Aardappel (tafel) vrij vastkokend Koken 10kg

10.00 6.99

De aardappelen komen vers uit de grond, Bij ons zit er licht aarde en klei op de aardappel dit om de houdbaarheid te verlengen en de aardappel te beschermen. Ze zijn niet bespoten met giftige houdbaarheids-middelen na het oogsten. Bestel vandaag nog jou verse aardappelen voor 23:59 besteld dan wordt deze morgen al bij jou aan huis gratis bezorgd. Zie ons bezorgschema op de website.

Categorieën: ,

Beschrijving

De aardappel is een plant die in ondergrondse knollen een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel slaat de plant op in voor de mens eetbare stengelknollen, die net als de plant zelf aardappelen of aardappels worden genoemd.

De aardappel komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar is in veel Europese landen sinds de 16e eeuw een van de basisvoedingsmiddelen. In vele landen, waaronder Nederland en België, wordt de aardappel gezien als maaltijddrager. In andere landen telt hij mee als groentesoort.

Een ander onderscheid is dat tussen rassen met vastkokende aardappels (vastkokers), die bij het koken hun stevigheid behouden, en rassen met kruimige of bloemige aardappels (droogkokers) die daardoor het meest geschikt zijn om te pureren. Aardappelen die bij langer koken helemaal uit elkaar vallen, worden afkokers genoemd.

De aardappel is een belangrijke bron van koolhydraten. Aardappels bevatten ook vitamine B6, vitamine C en vezels.

Gemiddelde voedingswaarden van aardappels (zoals vermeld op de verpakking), bereid volgens de algemene bereidingswijze:

Voedingswaarde
Energie
Vetten
waarvan verzadigde vetzuren
Koolhydraten
waarvan suikers
Vezels
Eiwitten
Zout
per 100 g
kJ 362, kcal 86
0,4 g
0,1 g
17,9 g
0,4 g
1,5 g
1,7 g
< 0,1 g